Mammoet Minute

Animatie die aansluit bij de beleving van mensen binnen de organisatie om te zorgen dat iedereen meedenkt over de veiligheid bij operaties.

No media description available

Drover voor Mammoet


In het kader van de Safety Week bij Mammoet wilde Mammoet een animatie waarin het belang van de Mammoet Safety Minute werd uitgelegd: de mogelijkheid van iedereen om tijdens de operatie het werk voor één minuut stil te leggen om het veiligheidsvraag kort te onderzoeken.

Mammoet had hiervoor Rob van Key-Frame gevraagd. Met hem heeft Bart vaker opdrachten gedaan bij Mammoet (voor Bureau Drop). Medewerkers bij Mammoet hadden zelf al een tekst voor de animatie geschreven. Rob vroeg Bart omdat hij het gevoel had dat er meer uit het verhaal te halen zou zijn. Naar aanleiding hiervan hebben wij een concept en script geschreven met net een andere twist als uitgangspunt, waardoor volgens ons de boodschap beter over werd gebracht. We namen niet het vertellen van de boodschap als uitgangspunt, maar een voor alle medewerkers bij Mammoet herkenbare praktijksituatie. Met deze situatie als uitgangspunt benadrukten we het belang van de Mammoet Safety Minute.

Hierbij is onze kleine bijdrage geweest dat we goed zijn in het ons inleven in de praktijk en in het herkenbaar maken van de boodschap voor iedereen. We zijn weggebleven bij een stichtelijke boodschap en hebben het praktisch en tastbaar gemaakt. Dat werd erg gewaardeerd.